Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil finne ut hva som skjedde med Viking Sky

Cruiseskipet Viking Sky fikk motorstopp i dårlig vær. 1.373 mennesker var om bord.

Myndighetene og politiet vil om bord i cruiseskipet Viking Sky. Det sier selskapet Wilhelmsen til avisa Bergens Tidende. Selskapet har ansvar for folk som jobber på skipet.

LES OGSÅ: Ett døgn med dramatikk på havet

Politiet kan etterforske motorstoppen som en straffesak. Men det bestemmer de først på mandag.

– Vi har brukt helgen på redning. Vi bestemmer hva vi gjør videre mandag, sier politimester Ingar Olav Bøen. Han jobber i Møre og Romsdal politidistrikt.

1.373 personer var om bord i Viking Sky. Cruiseskipet fikk motorstopp. Det skjedde rundt klokken 14.00 lørdag. Da lå skipet utenfor Møre og Romsdal.

Nesten 500 personer ble heist om bord i helikoptre. 27 personer fikk behandling på sykehus. Det er alvorlig for én av disse.

Statens havarikommisjon for transport ønsker å granske hendelsen. Det sier de til avisa VG.

– Vi velger å undersøke denne saken. Det er på grunn av sjøloven. Vi ser at det var en høy risiko for passasjerene om bord og fartøyet, sier Dag Liseth.

– Vi må få informasjon fra vitner, folk som jobbet og elektroniske spor. Slik kan vi finne ut hva som skjedde. Da kan vi se hva vi bør undersøke videre, sier han.

Skipet var på vei fra Tromsø til Stavanger. Det fikk store problemer. Det var i tillegg dårlig vær i området. Skipet lå 1,5 kilometer fra fastlandet på det nærmeste. Det lå i farlig grunt vann. Skipet var 100 meter fra å treffe grunnen. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Noen passasjerer filmet hendelsen. Videobilder viser mye drama. Det var kraftige bølger. Møbler var løse.