Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil ha kontakt med et nytt vitne i Hagen-saken

Onsdag delte politiet en film av en mann de vil ha kontakt med. Han var nær Sloraveien den dagen Anne-Elisabeth Hagen ble borte.

– Politiet har så langt ikke klart å finne ut hvem denne mannen er. Vi ønsker å snakke med ham. Vi ber om at han eller noen som vet hvem han er tar kontakt med oss i politiet, sier Haris Hrenovica. Han er politiadvokat i Øst politidistrikt.

Les også: Politiet mener at Hagens hus er åsted for drap

Folk som vet noe kan ta kontakt med Politiet på tipstelefon 64 81 95 99. De kan også melde tips på nettsiden https:// tips.politiet.no

(Saken fortsetter under filmen)

– Han har status som vitne. Vi vet ingenting som gjør at vi tror at han har noe med saken å gjøre. Men vi ønsker å få kontakt. Både fordi han er ukjent for oss. Men også fordi han går i nærheten av eller mot åstedet. Det skjer på et tidspunkt som er av interesse for etterforskingen, sier Hrenovica.

Les også: Advokaten til Tom Hagen er fornøyd med nytt tips

Politiet har hentet inn rundt 6.000 timer med film fra overvåknings-kameraer. De sier at mannen er å se på flere kameraer. Politiet mener de kan si hvor mye av ruta til mannen har gått. De sier at videoen viser at mannen krysser Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus. Han er da på vei tilbake fra Langvannet. Videoen viser også to kvinner. Den viser også en mann som kommer inn fra siden. Politiet mener disse er uten betydning i saken.

Les også: – Politiet har funnet noe relevant

Politiet forklarer at de har flere filmer av mannen. De viser at han kom og gikk på under 30 minutter. De tror han kom fra et parkerings-hus. Det ligger ved Lørenskog Ishall. Da er klokka 10.22. Han går opp en trapp som leder over Metrosenteret. Han kommer ned trappen ved Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus. Så går mannen mot nord.

Han følger trolig gangbroen over riksveg 159 mot Mailand skole. Så går han forbi Hjelpemiddel-lageret på sørsiden av bygget. Deretter går han gjennom Rådhusparken i retning plassen folk mater ender og Elveveien. Dette er det siste som er sett av mannen på film på vil mot Langvannet.

Politiet har også på film som viser mannens at mannen kommer tilbake mot Lørenskog ishall. Det er 28 minutter senere. Da blir mannen sett mens han går mot sør på Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus.  Han går videre langs Metrosenteret og opp mot parkeringshuset. Det er der han ble sett første gang.