Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil sende utlendinger ut raskere

Regjeringen vil sende personer som er ulovlig i Norge raskere ut av landet. Det gjelder særlig kriminelle.

Regjeringen ønsker å sende personer som er ulovlig i Norge ut raskere. Det gjelder spesielt kriminelle. Nå gir justisminister Anders Anundsen 27,5 millioner kroner ekstra til dette.

De ekstra pengene kommer i tillegg til 150 millioner kroner. Det er allerede satt av til å sende folk ut av landet med tvang. Pengene er satt av i årets statsbudsjett. Forslaget om 27,5 millioner kroner ekstra kommer i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett onsdag. Det skriver avisa VG. Revidert nasjonalbudsjett er en ny versjon av statsbudsjettet med forslag fra den nye regjeringen.

Anundsen sier til avisen at pengene blir delt i to. De første 17,5 millionene skal brukes til å øke antallet utsendelser i år. De skal økes fra 6.700 til 7.100 personer. I tillegg skal Oslo politidistrikt få 10 millioner kroner ekstra. De skal gå til mer etterforskning av kriminelle som er ulovlig i Norge.

– Det er viktig for oss å sette Oslo-politiet i stand til å kunne sende folk raskere ut av landet. Det å få sendt ut flere vil ha stor betydning for kriminaliteten. Årsaken er at mange av disse lever av å bryte loven mens de er her. Det kan vi ikke akseptere, sier justisministeren.

Revidert nasjonalbudsjett blir lagt fram onsdag.