Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil stoppe bidrag til bortførte barn

Foreldre som bortfører egne barn, bør miste støtte fra staten og fra den andre forelderen. Det mener Arbeiderpartiet.

Folk som bortfører egne barn til andre land, har likevel rett på pengestøtte fra Norge. Rundt 400 norske foreldre har måttet sende penger til sitt barns mor eller far. Det er selv om den andre forelderen har bortført barnet til et annet land ulovlig. De som bortfører barn, har også hatt krav på kontantstøtte fra staten, ifølge kanalen TV 2. Det er penger folk kan få for å være hjemme med små barn. Det bør det bli en slutt på, mener program-komiteen i Arbeiderpartiet (Ap). Komiteen jobber med et forslag til hvilke saker partiet skal jobbe spesielt med de neste årene.

De som bortfører barn til utlandet, bør kunne fratas kontantstøtte og bidrag fra den andre forelderen, mener programkomiteen i

– Det er helt urimelig at den ene parten kan stikke av med ungen og likevel få utbetalt penger. Det sier nestleder i Ap Helga Pedersen til TV 2. Hun leder partiets programkomité.

Regjeringen har lovet å gjøre noe med saken siden 2005. Ifølge Pedersen har arbeidet blitt hindret av internasjonale lover som Norge er forpliktet av.

– Men det ser nå ut som vi nå kan gjøre endringer uten å bryte de internasjonale lovene, forteller hun. Det skriver nyhetsbyrået NTB.