Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil varetektsfengsle Hagen i fire uker

Politiet vil at Tom Hagen skal i fengsel i fire uker. Svein Holden er advokat for Hagen. Holden sier det var liten grunn til å pågripe Hagen.

Svein Holden kom til domstolen i 11-tida. Han sier at Tom Hagen mener han er uskyldig. Det mente han også på tirsdag da han ble pågrepet. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Holden sier at han nå har fått se alle sakens dokumenter. Han er ikke er imponert.

– Ja, hva skal jeg si? Jeg må jo være ærlig. Min oppfatning er dette et særdeles tynt grunnlag for å gå til pågripelse, sier Holden. Han sier at han forventer at Hagen blir løslatt.

Les mer: Hagen forstår ikke hvorfor han er siktet

Les også: Anne-Elisabeth Hagens ektemann pågrepet

Klokka 12 begynte fengslingsmøtet. Tom Hagen deltar i møtet. Politiet har bedt om at Hagen blir varetektsfengslet. De vil at han skal i fengsel i fire uker. De sier at bevis kan bli ødelagt om Hagen blir løslatt.

Nedre Romerike tingrett har bestemt at ingen får se på fengslingsmøtet. Det var politiet som ønsket at møtet skulle være uten presse. Svein Holden ønsket at pressen skulle få se på. Det tok en time å bestemme at møtet skulle være lukket. Det er like lenge som selve fengslingsmøtet skulle vare.

Les videre: Dette var siste livstegn fra Anne-Elisabeth

Haris Hrenovica er politiadvokat. Hun sier det er vanskelig for politiet å svare på spørsmål fra media nå. De er redd for at bevis kan gå tapt.

– Det er for at bevis kan gå tapt. Vi trenger å konsentrere oss om det vi skal gjøre i etterforskningen, sier hun.

Tom Hagen ble pågrepet tirsdag morgen. Etter det har deres bolig på Lørenskog vært sperret av. Også onsdag er det teknikere og hunder fra politiet på plass. De jobber både i huset og utenfor.

Les også: VG: Tom Hagen sendte tips til politiet før han ble pågrepet

Ved Tom Hagens arbeidsplass har det vært politi og sperrebånd. Politi har også vært sett på hytta til Hagen i Kvitfjell i Innlandet.

Tom Hagens kone er fortsatt ikke funnet. Anne-Elisabeth Hagen ble borte 31. oktober 2018.