Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Youtube-stjerne krever erstatning

Dennis Vareide er kjent fra Prebz & Dennis på Youtube. Nå krever han erstatning fra en annen bruker på Youtube.

Dennis Vareide krever 130.000 kroner for ærekrenkelser. Årsaken er at en youtuber anklaget Vareide for å ha gjort ulovlige ting.

– Det er et slit psykisk og det er utmattende. Det er ikke akkurat motiverende at folk gjør sånn når du vet at dette fort kan tas på alvor. Derfor har jeg valgt å ta dette til retten, sa Vareide til avisa Dagens Næringsliv før jul.

Den saksøkte youtuberen har i flere videoer beskyldt Vareide for straffbare handlinger. Videoene som ble lastet opp er såkalte «Exposed»-videoer. Der «avslører» en youtuber noe om en annen.

– Beskyldningene er ikke bare udokumenterte, de er usanne. Det skriver Jon Wessel-Aas før rettssaken. Han er advokat for Vareide.

Saken behandles i Oslo tingrett fredag 5. januar.

– Vi er vel litt overrasket over at det er nødvendig å gå helt til retten. Det må vi for å få denne personen til å forstå at han ikke kan publisere den typen usanne beskyldninger mot andre, sier advokaten til kanalen NRK.

Den 19 år gamle mannen sier til NRK at han forventet en reaksjon på videoene. Han trodde ikke det skulle ende med et sivilt søksmål. Han stiller uten advokat i rettssaken.

– Det er min rett til å kommentere ting. Jeg så ikke for meg et sivilt søksmål, og mener det er ufortjent, sier han til NRK.