Sport
Bildet viser Therese Johaug som gråter.

– Jeg er helt knust

Therese Johaug har fått dommen for doping. Skiløperen føler seg urettferdig behandlet.

– Jeg er helt knust. Jeg hadde en drøm om å delta i OL. Jeg har trent mye for å kunne lykkes i OL. Jeg kan ikke skjønne den straffen. Jeg føler meg urettferdig behandlet, sier Johaug.

Idrettens Voldgiftsrett (CAS) har bestemt seg. Den sier at Johaug ikke får konkurrere i De olympiske leker (OL) i Pyeongchang i Sør-Korea. Hun stenges ute i 18 måneder. Hadde straffen vært på 15 måneder eller mindre, kunne Johaug deltatt i OL. Hun ble tatt for doping. Johaug brukte en krem med et ulovlig stoff i.

Therese Johaug holdt en pressekonferanse i Italia tirsdag. Langrenns-løperen har vært i Seiser Alm i Italia for å trene. Hun fikk dommen mandag, men den ble kjent i mediene tirsdag.

Hele neste sesong er ødelagt for Johaug. Hun sier at hun ikke gir seg. Hun vil konkurrere igjen.

– Men jeg vet ikkje hvordan motivasjonen blir framover, sier Johaug.

LES OM SAKEN: Johaug mister OL

Den norske utøveren smurte kremen med det ulovlige stoffet på leppa. For det ble hun stengt ute fra konkurranser og trening. Johaug ble først stengt ute i 13 måneder i Norge. Saken ble anket til CAS. Der forklarte Johaug seg i juni.

Det neste målet for Johaug er verdens-mesterskapet i Seefeld i Østerrike. Det er 1,5 år til.

– Jeg må bare bruke tiden godt framover. Jeg må få dette litt på avstand. Jeg har indre glede av å stå på ski og vil vinne igjen, sa Johaug.

Therese Johaug er utestengt til og med 17. april 2018. Fra 18. februar 2018 kan hun trene sammen med landslaget igjen.

LES REDAKTØRENS MENING: Du gråter ikke alene

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå