Sport

I kveld må de vinne

Norge må vinne med fem mål over Sverige. Hvis ikke er EM over for de norske håndball-herrene.

I kveld (onsdag) møtes Norge og Sverige til en avgjørende kamp. Målet er en plass i semifinalen i europa-mesterskapet (EM) i håndball. Kampen spilles i Kroatias hovedstad Zagreb.

Norge må ikke bare vinne kampen, laget må vinne med mer en fem mål. I tillegg må Frankrike vinne over Kroatia. Den kampen spilles etter kampen mellom Norge og Sverige. Kampen starter klokka 18.15.

Det blir en duell mellom to naboland. Det gleder Jim Gottfridsson seg til. Han spiller på det svenske landslaget.

– Jeg tror det blir en fantastisk bra håndballkamp for publikum. Norge må være favoritter etter at de spilte VM-finale i fjor, sier Gottfridsson til nyhetsbyrået NTB.

Christian Berge er trener for det norske landslaget. Han gjør en endring før kampen mot Sverige.

Målvakt Kristian Sæverås får sjansen i den avgjørende kampen mot Sverige. Sæverås kommer inn for Espen Christensen. Han har vært målvakt nummer to for Norge i mesterskapet. Sæverås er 21 år gammel og spiller til daglig i svensk håndball.

Totalt har Norge fått 147 mot seg i mesterskapet.

– Jeg har ikke truffet like bra så langt i år, sier Torbjørn Bergerud til kanalen NRK. Han er førstemålvakt for Norge.

Norge må vinne over Sverige med fem mål eller mer. Men laget trenger også hjelp fra Frankrike. Frankrike spiller mot Kroatia klokka 20.30 i kveld. Den kampen bør Frankrike vinne for at Norge skal gå videre i EM. De norske håndball-herrene kan se kampen fra tribunen.

Spiller Espen Lie Hansen tror Frankrike vil vinne kampen.

– Jeg tror ikke Frankrike sier «vi taper her slik at vi ikke kan møte Norge senere». Hadde jeg vært Frankrike, ville jeg i hvert fall unngått Kroatia, sier han til nyhetsbyrået NTB.

– Gjør vi jobben vår mot Sverige, så har vi en god sjanse til å komme videre. Jeg føler ikke at vi har prestert med målvakt, i forsvar og i angrep samtidig i samme kamp her i EM. Får vi til det mot Sverige, så vinner vi fint med fem mål. Det hadde jo passet bra om det skjedde mot Sverige, sier Hansen.

Mer fra Sport

På forsiden nå