Sport
Bildet er av den norske golfspilleren Viktor Hovland.

Hovland skapte historie i norsk golf

Viktor Hovland er historisk. Han er den første norske herre-spilleren i golf som er vurdert som en av verdens 50 beste. Han er nummer 45 på listen.

Viktor Hovland lå på 53.-plass for en uke siden. Siden det har han spilt en konkurranse i turneringen PGA. Der spilte han tidvis veldig bra. Han endte til slutt som nummer 11 i konkurransen.

Hovland får en stor fordel av å være en av verdens 50 beste. Det gjør at han får spille alle de største konkurransene i golf.

Det er bare en norsk golf-spiller som har vært rangert høyere: Tutta skal bli verdens beste

– Det er helt rått det han holder på med og har gjort i lang, lang tid. Han viser uke etter uke at han hører hjemme helt der oppe. Det er ikke tilfeldigheter at han er med i toppen, sier Øyvind Rojahn til nyhetsbyrået NTB. Han er toppidrettssjef i Norges Golf-forbund.

– Det er utrolig gøy for oss i lille Norge at han er inne på topp 50. Det er moro med de forutsetningene vi har med vinter og alt, sier han.

Les også: – Jeg har ikke rørt en golfkølle siden jeg sluttet

Hovland har kommet raskt oppover på rankingen det siste halvannet året. 1. januar 2019 var han rangert som nummer 1157 i verden. 23. september i fjor ble han som første nordmann rangert som en av sportens 100 beste. Da var han nummer 89 på listen.

Hovland har også tjent penger på suksessen. Siden nyttår har han vunnet drøye 1,15 millioner dollar. Det tilsvarer mer enn ti millioner norske kroner. Han ble proff i fjor. Siden den gang har han tjent nærmere to millioner dollar.

Les mer: Ble den beste unge spilleren noensinne

Hovland kan få flere muligheter. Rojahn tror Hovland kan få sjansen til å spille konkurransen Ryder Cup i høst. Der spiller de beste spillerne fra USA og Europa på lag mot hverandre.

– Det blir vanskelig å velge ham bort hvis det blir Ryder Cup i høst. Viktor er én av de beste europeiske spillerne akkurat nå, sier Rojahn.

Kristoffer Ventura har også kommet høyere opp på listen. Han har gått fra nummer 179 til nummer 177. Eirik Tage Johansen er Norges tredje beste på lista. Han er rangert som nummer 438.

Denne uken skal både Hovland og Ventura være med i en PGA-turnering. Den skjer i Detroit i USA.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå