Sport

Nordmann ute av Tour de France

Søndagens fjelletappe var tung og lang. Det ble slutten for Edvald Boasson Hagen i verdens hardeste sykkelritt.

Sykkelrittet Tour de France (Frankrike rundt) har blitt arrangert 108 ganger. På søndag var det klart for etappe nummer 15. Etappen gikk fra Céret til Andorre-La-Vieille. Og var 191 kilometer lang. Dette var en etappe mange fryktet. En såkalt fjelletappe.

Det har vært tre nordmenn med i Tour de France. Edvald Boasson Hagen, Vegard Stake Laengen og Amund Grøndahl Jansen.

Søndagens løp ble for tungt for en av dem. Boasson Hagen kom ikke til mål innenfor tidsfristen. Det betyr at han kom for sent inn i forhold til han som vant rittet.

Vinneren brukte fem timer og tolv minutter på etappen. Det betyr at Boasson Hagen måtte komme til mål litt over 43 minutter etter vinneren. Det ble for tungt for Boasson Hagen. Han er dermed ute av Tour de France.

– Jeg snakket med Boasson Hagen før etappen. Og da sa han at kroppen var i søvnmodus. Han visste at denne etappen ville bli tung. Det sa Grøndahl Jensen til kanalen TV2 etter etappen.

Nå er det kun to nordmenn igjen i sykkelrittet. De var også på grensen til tidsfristen under søndagens etappe. Laengen kom inn i mål 33 minutter etter vinneren. Mens Grøndahl Jensen kom 34 minutter etter.

Mandag er hviledag for sykkelrittet. Mens tirsdag starter en ny etappe.

---

Kort om saken

  • Edvald Boasson Hagen er ute av Tour de France.
  • Han visste at det kom til å bli en tung etappe på søndag.
  • Nå er det to nordmenn igjen i Tour de France.

---Mer fra Sport

På forsiden nå