Sport

– Han er ekstremt sterk

Søndag ble siste etappe av Tour de France (Frankrike rundt) syklet. Syklistene syklet over målgangen på Champs-Élysées i Frankrike.

Det har vært liten tvil om hvem som skulle vinne Tour de France (Frankrike rundt) dette året. Tadej Pogacar var en av favorittene fra start. Og når flere av hans konkurrenter måtte gi seg tidligere i rittet, ble det enkelt for Pogacar. Gutten på 22 år har holdt på den gule trøya siden etappe nummer åtte.

Han har til tider lekt seg med de tøffeste konkurrentene som var igjen. Han vant både den gule sammenlagtstrøya. Den hvite ungdomstørya og den polkamønstrete klatretrøya.

Pogacar vant også rittet i fjor. Ekspertet tror at Pogacar kommer til å dominere i flere år fremover.

– Han er ekstremt sterk. Jeg ser for meg at han vinner flere utgaver av Tour de France de kommende årene. Hvis ingenting skjer med ham, kan han absolutt vinne rittet flere enn fem ganger. Det sier Eddy Merckx til kanalen TV2. Han er kjent som en av verdens beste syklister gjennom historien.Siste utgave

På forsiden nå