Sport
Bildet er av et stort veggmaleri av fotballspilleren Marcus Rashford. Foto: Jon Super / AP / NTB

Premier League vil ha hard straff mot rasisme i år

Det blir gjort mer for å hindre rasisme på øverste nivå av engelsk fotball. Ligaen sier at de vil straffe det hardt i år.

Norge — Folk kan bli nektet å få se kamper på stadion om det er bevis for at de har diskriminert andre. Det spiller ingen rolle om det har skjedd på en stadion eller på nett. De som blir nektet adgang, vil bli nektet adgang på alle stadioner i den beste ligaen i England.

– Jobben mot diskriminering er betyr svært mye for Premier League. Det gjør den også for alle klubbene. Vi vil ikke godta at noen diskriminerer andre. Verken på stadion eller på nett. Det sier Richard Masters til kanalen Sky Sports. Masters er direktør i Premier League.

Folk som har ansvar for sikkerhet, skal få lære mer om temaet. De skal få kurs i hva de skal gjøre hvis de ser eller hører rasisme og diskriminering. Det er også ansatt folk som skal lete etter sjikane og rasisme på internett.

– Det er fortsatt en problem. Vi så det i sommer. Med hetsen av spillere på det engelske landslaget. Og det skal vi gjøre noe med, sier Masters.

Premier League har utfordret de største sosiale mediene. De må ta mer ansvar for diskriminering på nett, mener ligaen. Den vil også jobbe med regjeringen for å lage regler som kan passe sammen med loven i landet.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå