Sport
Erling Braut Haaland jubler og tar imot publikums hyllest etter å ha scoret for Norge i VM-kvalifiseringskampen mot Nederland på Ullevaal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Fikk et viktig poeng i VM-kvalifiseringen

Erling Braut Haaland skåret et vakkert mål mot Nederland. Men Norge klarte ikke vinne kampen.

Onsdag spilte de norske herrene en viktig kamp. For første gang på 332 dager fikk de spille fotball på Ullevaal stadion. 7000 tilskuere jublet fra tribunen. Håpet om seier mot Nederland var stor.

Nederland gjorde det best i førsteomgang. Likevel var det Norge som sparket ballen først i mål. Etter 20 minutter ledet Norge 1-0. Erling Braut Haaland skåret.

Dermed kunne han for første gang høre jubelen etter å ha scoret på Ullevaal.

– Jeg møtte et av de beste landslagene i verden, og jeg synes vi hang med. Vi hadde en plan, og den utførte vi veldig bra. Jeg kjenner meg litt stolt over prestasjonen selv om det ikke ble seier. sa Haaland etter kampen.

16 minutter etter første målet, ble ballen igjen sparket i mål. Men denne gangen var det Nederland som skåret. Stillingen var 1-1.

I andreomgang spilte Norge bra. De hadde flere gode sjanser til å skåre. Men kampen endte til slutt uavgjort. Ett mål til begge lag. Og ett poeng til hvert lag i kvalifiseringen til VM.

– De 7000 tilskuerne var fantastiske. Det sier alle gutta. Men tenk hvordan det ville vært med fullsatt stadion. Gutta gjorde en heltemodig innsats. Jeg tror de har en god følelse nå, sa Ståle Solbakken. Han er trener for herre-landslaget i fotball.

Det er fortsatt jevnt i kvalifiserings-gruppa. Tyrkia leder. Men bare med ett mål foran Norge, Nederland og Montenegro.

Lørdag spiller Norge mot Latvia. Og tirsdag mot Gibraltar. Vinner de kampene, kan laget lede gruppa før de siste kampene i november.

Vinneren av gruppa kommer til verdens-mesterskapet (VM) i Qatar. Andreplassen må spille enda to kamper. Bare ved å vinne dem, kommer de til VM.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå