Sport
7000 publikummere fikk være til stede på landskampen mot Nederland onsdag. Nå åpner Helsedirektoratet for at det kan slippes inn 10.000 på neste hjemmekamp.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ber om flere tilskuere

Torsdag åpnet regjeringen for 10.000 mennesker på arrangementer ute. Men Norges Fotball-forbund vil ha enda flere tilskuere.

Onsdag var det 7.000 mennesker som jublet på Ullevaal stadion. Tirsdag er det ny fotballkamp for det norske herre-landslaget. Da kan 10.000 tilskuere få se dem spille mot Gibraltar.

Torsdag hadde regjeringen presse-konferanse. Statsminister Erna Solberg ga en god beskjed: Fra lørdag kan flere delta på arrangementer.

Fra lørdag kan 10.000 mennesker delta på utendørs arrangementer med faste plasser. Inne kan det samles 5000 folk med faste plasser.

Alle må fortsatt vise gyldig korona-pass.

– Det er en bevegelse i riktig retning. Det er hyggelig at det økes. Men det er synd at det skjer dagen etter en av de viktigste landskampene på lenge, sier Pål Bjerketvedt til nyhetsbyrået NTB. Han er generalsekretær i Norges Fotball-forbund (NFF).

Han mener det er plass til flere enn 10.000 på Ullevaal stadion.

Han mener regelen bør endres etter hvor mye plass det er. Og hvor mange det er plass til med en viss avstand. Han håpet de skulle få fylle halve tribunen med folk. Det er omtrent 13.000 tilskuere.

Landslags-trener Ståle Solbakken var misfornøyd med bare 7.000 tilskuere onsdag. Etter presse-konferansen torsdag ville han ikke si så mye mer.

– Jeg har egentlig ikke lyst til å snakke så mye mer om dette. Men jeg prater ut fra at vi skal være en idrettsnasjon og hvorfor vi ikke kan legge litt bedre til rette for det. Hvorfor vi ikke har tatt del i den idretts-dugnaden overhodet, sa Solbakken.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå