Sport
Bildet er av landslagskeeper Rune Allmenning Jarstein. Han myser mot lyset. Han har på seg en rød treningsdress fra landslaget med sponsormerker. Foto: Geir Olsen / NTB

Håper han snart er frisk nok for fotball

Rune Almenning Jarstein har startet å trene igjen. Nå håper han å bli frisk nok til å være med på fotball-landslaget i høst. Det melder kanalen TV 2.

Jarstein er keeper i fotball. Den forrige kampen han spilte var i siste del av mars i år. Etter det har det stort sett vært problemer for ham. Først ble han syk av korona. Så fikk han en betennelse i hjertet. Etter det har han vært slapp som følge av korona-vaksine.

Jarstein må bli enda friskere før han kan spille kamper for laget sitt Hertha Berlin. Men han sier at han trener mye for å bli klar.

– Så langt har jeg vel hatt sju eller åtte økter med keeper-trening. Jeg blir friskmeldt neste uke om alt blir som planlagt. Da vil jeg starte rolig å trene med resten av laget igjen. Jeg trodde det ville ta mye lengre tid å komme tilbake dit. Det var i alle fall det jeg tenkte etter den første rolige økta jeg hadde med rehabilitering, sier Jarstein til TV 2.

Jarstein sier at han nå kan både løpe, trene styrke og gjøre det meste han gjorde før han ble syk. Han har også et lite håp om å bli frisk nok til å bli med på landslaget i oktober.

– Det ville i hvert fall vært veldig gøy å få være med laget. Jeg tror bare det er fint å ha noen store mål. Det har som sagt gått fortere enn jeg turte å håpe på. Det var gøy å se landslaget sist de spilte. Me jeg skulle gjerne vært der selv også. Jeg er veldig motivert for å komme tilbake på laget, sier Jarstein.

Mer fra Sport

På forsiden nå