Sport

Bodø/Glimt vant 6-1 mot Roma

Roma er et av Europas beste fotballag de siste årene. Torsdag var de i Bodø for å spille kamp. Men Bodø/Glimt viste at de er et mye bedre lag enn Roma for tiden.

Bodø/Glimt ledet 2-1 til pause. De kunne ledet med mer. For de hadde full kontroll på laget fra Italia. Roma er regnet som det 13. beste laget i Europa de siste årene. Bodø/Glimt viste at treneren til det andre laget hadde helt rett før kampen.

– Jeg ønsker ikke å snakke om én spiller. Men de er et lag som spiller bra. Det sa José Mourinho før kampen. Han er trener for Roma.

I pausen endret Mourinho på sitt lag. De har nylig spilt mot et annet godt lag fra Italia. Det er også kort til neste kamp mot et bra lag. Derfor hadde noen av de beste spillerne fått hvile fra start. Men i pausen fikk de beskjed om at de skulle spille i andre omgang. Uten at det var til noe hjelp for Roma.

For etter bare sju minutter av andre omgang ledet Bodø Glimt 3-1. Da kampen var over hadde Glimt skåret tre mål til, slik at det endte 6-1. Erik Botheim og Ola Solbakken skåret to mål hver. Patrick Berg og Amahl Pellegrino skåret også ett mål hver. Carles Perez skåret målet til Roma.

– Jeg så ikke for meg at kampen ville bli slik. Men det blir en kamp vi styrer fra start til slutt. Det var nok ikke den kampen Roma gledet seg mest til, sa Kjetil Knutsen til kanalen Viaplay etter seieren. Han er trener for Bodø/Glimt.

– Jeg vet ikke helt hvor jeg er nå. Det var helt uvirkelig. De siste ti minuttene gikk jeg bare rundt og trodde at jeg drømte, sa Erik Botheim etter kampen. Han skåret to mål og hadde tre målgivende pasninger.

Etter kampen sa Mourinho at han hadde undervurdert Bodø/Glimt.

– Det finnes ikke ord. Jeg tar skylden. Det var min feil, sa han etter at Roma hadde tapt.

– Det var et sjokk. Jeg overvurderte spillerne mine. Det beste laget vant, sa Mourinho.

Avisa Gazzetta fra Italia mener tapet er «en uendelig skam». De sier det er vondt å tape med så mange mål mot de beste lagene i Europa. Men at det er verre når det er mot Bodø/Glimt, som er regnet som det 218. beste laget i Europa de siste årene.

Siste utgave

På forsiden nå