Sport

Får ingen sjanse til å forsvare gullet fra sist OL

Nok en norsk skiløper har fått korona. Denne gangen er det Simen Hegstad Krüger. Han får ingen sjanse til å vinne nytt gull på 30 kilometer i OL.

Riksnyheter — Krüger er den tredje smittede på det norske laget. Fra før er det kjent at det er funnet smitte hos Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå. De to kan i teorien rekke første løp i De olympiske leker (OL). Men for Krüger er det for sent. Han får ingen sjanse til å forsvare gullet han vant i sist OL, melder nyhetsbyrået NTB.

Han var stor favoritt til å vinne øvelsen 30 kilometer med bytte av ski. Ifølge trenerne og legen på laget har Krüger virket frisk, og vært i god form før OL.

Om Krüger skal ha en sjanse til å få forsvare gullet, må det blir nye regler for isolasjon og karantene. For løpet han er favoritt i skal være 6. februar. Krüger skal ifølge reglene i Italia være i isolat helt fram til den dagen. Med dagens krav om karantene, kan han neppe være i Kina før 11. februar. Det gjør at det er uklart om han får reise til noe av OL.

Planen har vært at Harald Østberg Amundsen skal være reserve. Han har bodd på rom med Krüger fram til onsdag. Amundsen er enn så lenge frisk og får gå rundt som han vil, så lenge han har på munnbind. Men legen til laget sier at han ikke blir overrasket om det blir funnet smitte hos flere utøvere.

Siste utgave

På forsiden nå