Sport

Nekter russere og hviterussere å gå skirenn i Norge

Skirenn i Drammen og Holmenkollen blir uten russere og hviterussere på startstreken. Norges skiforbund nekter dem å være med.

Riksnyheter — Russland har angrepet Ukraina. Det påvirker også idretten. Norges Skiforbund ønsker ikke at utøvere fra Russland og Hviterussland går i norske renn. Hviterussland hjelper Russland i konflikten.

Det skriver forbundet i en pressemelding.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) er mindre strenge. De vil ikke nekte noen løpere deltakelse på bakgrunn av nasjonalitet. Det finner ikke Norges Skiforbund seg i.

– Vi hadde håpet at FIS skulle komme til den avgjørelsen på vegne av hele skisporten. Men nå kan ikke Skiforbundet vente lenger, sier skipresident Erik Røste. Skistyret skal si til FIS at russiske og hviterussiske utøvere ikke får starte i konkurranser i Norge.

Det er sprint i langrenn i Drammen torsdag. I helga er det 50 kilometer langrenn i Holmenkollen i Oslo. Der skal det også være hopprenn og kombinertrenn. Det skjer på samme tid. Flere russere skulle vært med.

FIS kan straffe Norge. De kan blant annet si at rennene ikke teller i verdenscupen. Foreløpig har de ikke sagt noe om dette.

Presset mot det internasjonale forbundet har vært stort det siste døgnet. Mandag sa Den internasjonale olympiske komité at de anbefalte utestengelse av Russland og Hviterussland fra alle internasjonale idretts-konkurranser.


Siste utgave

På forsiden nå