Sport

I kveld skal Mjelde og Norge starte jakten på gull i EM

De fleste norske spillerne valgte bort en tur for å se på banen til kveldens kamp. De gleder seg heller over at de yngre damene gjør det bra i sitt EM.

Torsdag skal Norge spille sin første kamp under årets Europa-mesterskap (EM) i fotball. De norske damene skal spille mot Nord-Irland klokka 21.00. Kampen blir spilt i byen Southampton, men det var få spillere som ville se på stadion onsdag kveld.

– De fleste valgte å droppe det. Vi hadde sen trening i byen Brighton. Det er en lang reise hit og sen middag. De som ville hit ble med, men det var ikke mange. Resten kommer i morgen, sa Martin Sjögren på en pressekonferanse onsdag kveld. Han er trener for landslaget.

– De fleste spillerne er vant til å spille på store stadioner. Da blir det ikke så viktig å besøke den først. Det ville det vært viktigere før, mente han.

Sjögren velger dermed å gjøre som under verdens-mesterskapet for tre år siden.

Da valgte han bort sjansen til å trene på stadion på kampdagen. Selv om lagene har rett på det. Årsaken er at det er en streng grense på en time med trening. Derfor vil han heller at de trener lenger på en annen bane før de reiser til Southampton igjen.

Sjögren hadde med Anja Sønsteby og Maren Mjelde på pressekonferansen.

– Noen liker å være på stadion dagen før kamp. Noen føler de ikke trenger det. For meg spiller det ingen rolle, sa Mjelde. Hun er kaptein for Norge.

Mjelde er nettopp frisk fra en alvorlig skade. Den har hindret i å spille fotball i lang tid. Det var lenge usikkert om hun ville bli klar til EM.

– Jeg er veldig glad for å være her. Det betyr mye for meg å være her i dag. Jeg har ofte tvilt på at det ville skje. Men det ligger 15 måneder med veldig hardt arbeid bak meg når jeg spiller i morgen, sa hun.

– Det er godt å se henne tilbake. Både med defensive autoritet og som leder. Det er godt å ha henne som kaptein, sa Sønstevold. Hun har også blitt kvitt en skade som kunne kostet henne en plass i EM.

Mens kvinnelandslaget har gjort seg klare til EM, så har et annet norsk damelandslag gjort det bra i sitt EM. Laget for de som er 19 år eller yngre er klare for finale i J19-klassen. Det gleder både Mjelde og Søntevold.

– Vi har sett alle kampene. Det er inspirerende for oss. De fikk et tøff start med klart tap for England. Men så har de klart å vinne mot Tyskland, Sverige og Frankrike, sa Sønstevold.

– Jeg spilte selv EM-finale for J19, sier Mjelde. Det var mot Italia i 2008. Norge tapte 1-0.

– Jeg håper at de gjør det bedre. Det er hyggelig å se at de har spilt så bra. Det er et sterkt lag, sa Mjelde.

Norge J19 skal spille finale mot Spania. Det skjer lørdag.

Siste utgave

På forsiden nå