Sport

Jakob Ingebrigtsen var skuffet etter sitt første sølv i VM

Jakob Ingebrigtsen var nest best på 1.500 i VM. Dermed vant han sin første VM-medalje. Men han er svært skuffet over at det ble sølv .løp inn til nest beste tid og tok sin første VM-medalje på 1500-meteren i Eugene. Britiske Jake Wightman vant gullet.

– Dette var forferdelig! Frustrerende, sa Ingebrigtsen etter løpet.

Han mente at han gjorde feil under løpet. Derfor føltes det tungt å bli nummer to. Ingebrigtsen mente selv at han er god nok til at han burde klart å vinne. Derfor hadde en vond følelse etter løpet.

– Feilen jeg gjør er at jeg løper for sakte når jeg først satser på å løpe foran. Det var fordi at jeg fulgte med på klokka og så at jeg løp fort fram til 700 meter. Jeg tenkte at om jeg da holdt jevn fart, så kunne jeg løpe fort på den siste runden, sa Ingebrigtsen. Men det viste seg å være feil.

– Jeg ga folk en sjanse til å bruke krefter og utfordre meg. Hadde jeg bare løpt bitte litt fortere, så hadde ingen fått den sjansen. Det var ingen langspurt av Wightman. Men jeg hadde ingen krefter til å løpe forbi ham igjen. , mente Ingebrigtsen. Jake Withtman fra Storbritannia vant løpet.

– Jeg forsvarte plassen min hele tiden, men det stanset aldri. Jeg ødela for mye for meg selv, og det er bare min egen feil. Til tross for at vi løper fort, så kunne jeg løpt fortere. Jeg kunne løpt veldig mye fortere, sa Ingebrigtsen.

– Hva betyr sølvet for deg?

– Det betyr ingenting for meg, men for mange andre betyr det noe. Sølvet er bra for norsk idrettshistorie og alt annet. Men for meg har det liten verdi Jeg er fokusert og jobber mot mine mål. Dette var aldri det målet jeg hadde satt meg. sa han til blant annet nyhetsbyrået NTB.

Ingebrigtsen har vunnet nesten alt han kan vinne. Blant annet gull i Europa-mesterskap og De olympiske leker. Det eneste som mangler er et gull fra verdens-mesterskapet (VM). Ingebrigtsen får en ny sjanse senere i VM. Da skal han løpe 5.000 meter. Han mener selv at han kan vinne den.

Men det var en nordmenn med gull fra VM som løp i natt. Det var Karsten Warholm. Han har vunnet gull i to VM på rad. Men i natt ble det for tungt. Warholm var tippet å bli nummer tre. Han endte som nummer 7.

– Dette var kanskje sett fram til som den store norske dagen. Men det må vi ta. Vi har fått en sølvmedalje. Det er fantastisk i et VM det, men det er nok mange som hadde håpet på mer. Jeg må innrømme at jeg håpet på to medaljer. Det hadde jeg troen på også, sier Erlend Slokvik til NTB. Han er landslags-sjef.

Men onsdag morgen fikk han en nyhet å glede seg over. Hedda Hynne er klar for å løpe øvelsen 800 meter. Hun ble smittet med korona like før VM. Det har vært uklart om hun ble frisk nok i tide. Men nå har hun tatt en test uten spor av smitte. Dermed er hun klar for VM.

Siste utgave

På forsiden nå