Sport

Dette har han gjort før

Det var langt fra første gang Mario Ferri stormen banen under en fotballkamp. Han er kjent som «Falken».

Mario Ferri er kjent for å storme banen under fotballkamper. Det gjorde han også mandag kveld.

For tiden spiller fotball-VM. Det var på kampen mellom Portugal og Uruguay han løp ut på banen.

Ferri hadde på seg en blå t-skjorte med supermann-logo på seg. På forsiden sto det «Redd Ukraina». Mens på baksiden sto det «Respekt for iransk kvinne».

Han hadde også med seg et regnbueflagg ute på banen. Ferri ble lagt i bakken av vakter. Og tatt med til politistasjonen. Han skal ha blitt løslatt dagen etter, ifølge den italienske ambassaden i Qatar.

– Fifa ser ikke på symbolene mine som voldelige. Det var et budskap om fred. Politiet er mennesker og de behandlet meg veldig bra, sa Ferri etter å ha blitt sluppet fri.

Han fortalte også at han hadde forsøkt å storme banen flere ganger under mesterskapet. Men at sikkerheten var for bra til at han klarte det.

Men det er langt fra første gang han gjør dette. De siste ti årene har han flere ganger protestert på fotballbanen.

Ferri har også en vanlig karriere på fotballbanen. Han har spilt profesjonelt lenge. Og nest siste spilte han for United Sports Club. De kommer fra India. Det skriver nettsiden Evening Standard.

---

Her har han stormet banen

  • 2009: Stormet banen under en kamp mellom Italia og Nederland. Ferri krevde at Antonio Cassano skulle få bli med på laget til Italia.
  • 2010: Stormet banen under VM for klubblag. Da med beskjeden «Free Sakineh». Han snakket om iranske Sakineh Mohammadi Ashtiani, som var blitt dømt til døden ved steining.
  • 2014: Stormet banen under en kamp mellom Belgia og USA. Der oppfordre han til å frigjøre favelaens barn.

---

---

Kort om saken

  • Mario Ferri stormet banen under en VM-kamp.
  • Det er langt fra første gang han stormer banen.

---

Siste utgave

På forsiden nå