Sport

Folk flest er fornøyd med dekningen av Qatar-VM

Mesterskapet har fått mye kritikk. Men folk flest er fornøyd med hvordan det er blitt dekt.

Folk flest er fornøyd med hvordan verdens-mesterskapet (VM) i fotball ble dekt. Det sier fire av fem, ifølge undersøkelse utført av AgendaTracker.

Før mesterskapet var det mye kritikk mot Qatar. Og hvordan de har behandlet migrant-arbeidere på. Flere valgte også å boikotte mesterskapet.

Men for de som så på, var folk flest fornøyd.

– De som faktisk så mesterskapet opplevde at dekningen av det som skjer utenfor banen som gode. Hvor kun én av fem var misfornøyde. Bare fire prosent er misfornøyde med dekningen av selve kampene. Det sier Jørgen Bjerke til nettsiden Kampanje. Han er partner og kunde for PR-operatørene.

– Mediehusene kan dermed være godt fornøyd med tilbakemeldingene fra fans, sier han.

Selv om de fleste er fornøyd, er det noen som har vært misfornøyd med enkelte ting.

Blant annet åpningstalen til Gianni Infantino. Han er president for Fifa. Andre er misfornøyde med Fifas håndtering av bruddene på menneske-rettighetene.

Undersøkelsen viser også at det er mange saker som har engasjert. Blant dem er at folk ble nektet å bruke kapteinsbind med regnbuefarger. Og de iranske spillerne som nektet å synge nasjonalsangen under deres første kamp. Og Tyskland sin markering mot Fifa, hvor de holdt hånden over munnen. Og Marokko, som første afrikanske lag, kom seg til semifinalen.

---

Kort om saken

  • Folk flest var fornøyd med dekningen av verdens-mesterskapet.
  • Fire av fem sier det.
  • Likevel var det enkeltsaker mange var misfornøyde med.

---

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå