Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

21 nye smittede ved skole på Lillehammer

Mange har testet positivt på at de er smittet. I tillegg må mange være i karantene til de får svar på sine prøver.

21 personer er smittet på korona. Alle har en forbindelse til en skole på Lillehammer i Innlandet. Skolen er Norges Toppidressgymnas (NTG). Det sier Morten Bergkåsa. Han er kommune-overlege.

Mange er satt i karantene. Det skal være 170 personer, skriver kanalen NRK. Alle elevene ved NTG skal være blant disse. I tillegg er et håndballag og elever ved andre skoler i karantene. Det skriver den lokale avisa Gudbrandsdølen Dagningen (GD).

Utbruddet ved skolen ble oppdaget 11. august. Til nå er i alt 150 personer blitt testet ved skolen. Kommunen jobber med å spre smitten. 850 personer ble testet for smitte forrige uke. Det er 3 prosent av de som bor i kommunen.

Smitten oppsto i ishockey-miljøet ved skolen. Den siste smittede ble oppdaget onsdag. Den smittede vår også del av det samme miljøet. Ifølge Bergkåsa er det et begrenset utbrudd. Men det er fortsatt mye som er usikkert.

– Vi vet hvor lett korona kan smitte. Men det er ingen tegn på at smitten har spredt seg utenfor miljøet. Vi følger det tett og nøye for å fange opp endringer tidlig. Da kan vi vurdere andre tiltak enn dem som vi har nå, sier han ifølge GD.

Trond Hårberg er daglig leder ved NTG Lillehammer. Han sier til avisa VG at en elev varslet at han ble syk før skolestart. Personen hadde vært på ishockeytrening før han ble syk. Flere av de andre som var med på treningen er nå bekreftet smittet. Hårberg sier de nå tester alle.

– Vi blir de sikreste på Lillehammer nå. Det som er litt skremmende er at de fleste ikke har noen symptomer i det hele tatt. Det bør være til ettertanke for folk flest. Det kan være mye skjult smitte rundt om. Og det er viktig å følge helsemyndighetenes råd.