Bergenser sprintet inn til VM-gull

Salum Kashafali løp inn til gull og rekord i para-VM i friidrett. Han løp inn på 10,54 på 100 meter.

Salum Kashafali konkurrerer i klassen T12 for svaksynte. Han er 25 år gammel. Kashafali er fra Bergen i Hordaland.

25-åringen konkurrerte på 100 meter i para-verdens-mesterskapet i friidrett. Det var i Dubai.

Kashafali kom godt ut fra start i finalen. Vinnertiden ble 10,54. Det er ny rekord i VM. Kashafali løp på 10,49 i semifinalen. Men da var medvinden for sterk til at tiden kunne telle som rekord.

Han vant foran Joseferson de Oliveira fra Brasil. Fabricio Ferreira fra Brasil vant bronse.

Kashafali løp lenge konkurranser for funksjonsfriske. Han ble parautøver først i sommer. Noen uker ettersatte han verdensrekord i sin klasse på 10,46 under Bislett Games.

Han vant også NM-gull for funksjonsfriske med tiden 10,37.

Senere i sommer tok Norna-Salhus-løperen NM-gull på 100 meter for funksjonsfriske med tiden 10,37.

Kashafali kan ikke se mer enn en meter foran seg. Han er født med sykdommen stargardt. Den gjør at han bare har fem prosent skarpt syn.