Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Carlsen er «hot» i New York

Magnus Carlsen kan mer enn å spille sjakk. Denne uka fester han med Hollywood-kjendisene.

Magnus Carlsen er verdens beste sjakkspiller. Men nå viser 19-åringen fra Lommedalen i Bærum at han kan mer enn å flytte brikker på et brett.

LES OGSÅ: Vant sjakk-turnering

Denne uka er Carlsen i New York. Det er moteuke. De kjente designerne viser frem de nye klærne de har laget. Carlsen går på motevisninger med alle de populære kjendisene. Årsaken er en reklame-kampanje han har gjort sammen med skuespilleren Liv Tyler.

Bildene i reklamen er tatt for merket G-Star Raw. De ville ha en intelligent og annerledes person som modell. De ønsket også bilder av klassisk vakre mennesker. Det skriver G-Star Raw på sine hjemmesider.

LES OGSÅ: Magnus Carlsen er best i verden

Carlsen ble glad da G-Star Raw spurte om han ville være modell for dem.

– Men jeg måtte bruke litt tid å bli kjent med merket før jeg sa ja. De har tidligere brukt skuespillerne Dennis Hopper og Benicio del Toro som modeller. Det gjorde det lettere å si ja, sier Carlsen til magasinet Eger. Det skriver Nettavisen.

LES OGSÅ: Verdens-mester i lynsjakk

Carlsen får mye skryt for bildene. Skuespiller Chantal sier han er «hot» (heit). Hun er publikum på visningen til G-Star Raw under moteuka.

– Helt ærlig, jeg får heteanfall når jeg ser på den plakaten, sier Chantal og vifter med hendene foran ansiktet. Hun blir intervjuet av VG TV.

Carlsen er øverst på FIDE-listen. FIDE måler hvem som er den beste sjakk-spilleren i verden. I 2004 ble Carlsen verdens yngste stormester i sjakk. Da var han bare 13 år gammel.