Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

De er klare for tre fotball-kamper på én uke

Norge skal spille fotballkamp mot Gibraltar onsdag. Det er også den første av tre kamper før påske.

Ståle Solbakken er trener for landslaget i fotball. De skal spille tre kamper før påske. Den første er onsdag kveld. Den er mot Gibraltar. Norge har aldri spilt mot landet før. 

Det er også første kamp med Solbakken som sjef for laget til Norge. De fleste som har vært trenere for Norge har tapt sin første viktige kamp. De fleste har møtt mer kjente lag enn Gibraltar. Solbakken sier likevel at han tar kampen på alvor.

– Selvsagt skal vi vinne mot dem. Men vi gjør det samme før denne kampen som vi skal gjøre før de to andre kampene denne uka. Vi skal spille med det laget vi har best mulighet til å vinne, sier han.

Gibraltar er et område helt sør i Spania. Det er formelt en del av Storbritannia. De fikk bli med i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) fra 2013. I 2016 ble de med i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). De har vunnet seks av 52 kamper.

Solbakken måtte vente til tirsdag før alle på laget var på trening. Det gjør at det er uklart hvem som skal spille for Norge.

– Laget er ikke klart. Jeg venter på den siste tilbakemeldingen på helsa og formen til spillerne. Jeg vil også se hva de gjør på treningen. Til sist gjør jeg det jeg føler er riktig, sa Solbakken tirsdag.

Erling Braut Haaland er en av verdens beste spillere for tiden. Han har skåret mange mål det siste året. Mange tror han kan bli svært viktig i kampen mot Gibraltar. 

– For min del handler det om gi ham mange sjanser. Jeg vet at han stort sett setter skårer når han får muligheten. Vi hadde et bra samarbeid mot Romania, så vi får prøve å fortsette slik, sa Martin Ødegaard tirsdag. Han er ny kaptein for Norge. Han var nest sist på to av tre mål Haaland skåret mot Romania.

Norge skal spille mot Tyrkia lørdag. Tredje kamp er tirsdag neste uke. Da skal Norge spille mot Montenegro.