Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Det er en spesiell kamp

Lørdag møter Martin Ødegaard spanske lagkamerater på Ullevaal stadion. Norge må ta poeng i kampen mot Spania.

Det betyr noe ekstra at Spania står på motsatt side av banen, innrømmer Martin Ødegaard. Lørdag møter det norske landslaget Spania på hjemmebane. Norge må ha poeng i kampen. Det er dersom de skal ha sjanse til å kvalifisere seg til europa-mesterskapet (EM) i fotball.

Ødegaard spiller for tiden for den spanske klubben Real Sociedad. I kampen lørdag møter han både nåværende og tidligere lagkamerater.

– Det er en spesiell kamp. Både fordi den er viktig for oss som lag. Og for min del også. Jeg møter lagkamerater og tidligere lagkamerater. Det er jo en spesiell situasjon. Men det handler om å gjøre de samme tingene. Og se på det som en vanlig kamp. Det er viktig å ikke overdramatisere ting, sier 20-åringen til nyhetsbyrået NTB.

Spania vant 2-1 over Norge i lagenes første møte i mars.

Ødegaard mener det er større sjanse for ett eller flere norske poeng denne gangen.

– Jeg synes det er en helt annen trygghet i gruppa. Ting sitter bedre. Vi har fått jobbet mer med forsvar. Angrep er også bedre. Jeg synes alt sammen ser bedre ut for hver gang vi møtes, sier han.

Lørdagens kamp går i beste sendetid også for spanske TV-seere. Ødegaard har sjansen til å vise seg enda mer fram for sjefene i Real Madrid.

Han har en kontrakt med klubben fram til sommeren 2023. Han er lånt ut til Real Sociedad i to sesonger. Han har mulighet for å avbryte midtveis.