Eventyret mot EM tok slutt

Landslaget i fotball tapte kampen mot Serbia tirsdag. Dermed blir fotball-EM uten Norge igjen.

Norge og Serbia møttes til kamp tirsdag kveld. Landslagene i fotball spilte for kvalifisering videre til Europa-mesterskapet (EM) i fotball. De møttes i regnet på Ullevaal stadion i Oslo.

Serbia spilte klart best. De vant til slutt 2-1 over Norge. Dermed er Serbia ett hakk nærmere å få spilt i EM.

Vinnermålet kom først i ekstra-omgangene. Sergej Milinkovic-Savic skåret begge målene for Serbia. Norske Mathias Normann skåret for Norge i det 88. minutt. Han fikk ballen fra Martin Ødegaard. Så sendte han et ustoppelig diagonalskudd i hjørnet. Men ett mål holdt ikke til å vinne.

– Det er veldig bittert, naturligvis. Vi møter nok det beste laget i omspillet. Så når vi ikke opp til vår vanlige standard, sa trener Lars Lagerbäck etter kampen.

Han sier at laget ikke spilte slik de skulle.

– Vi ble stillestående i angrep og lå helt feil i forsvar, sa han. Han holdt en pressekonferanse etter tapet.

– Det kreves mental styrke for å håndtere slike kamper. I dag møtte vi et lag som var bedre enn oss.

Norge var med i kampen lenge. Årsaken var at spillerne til Serbia ikke avsluttet godt nok. Norges målvakt Rune Almenning Jarstein hadde gode redninger. Men det holdt ikke til slutt.

Kampen var uavgjort etter vanlig tid. Så ble det omspill. Det var da Serbia skåret igjen. Norge fikk ikke inn noe nytt mål.

Lagerbäck sa at det var laget som sviktet. Han ville ikke kritisere noen spillere. Han sa bare at Rune Almenning Jarstein og Mathias Normann utmerket seg.

– Om jeg skal være etterpåklok, burde jeg nok ha brukt Mathias fra start, sa han.

Serbia møter Skottland i november i kamp om en plass i EM.