Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fikk andre- og tredjeplass

Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø fikk andre- og tredjeplass i verdenscupen i skiskyting.

Emil Hegle Svendsen ble nummer to i verdenscupen i skiskyting søndag. Han kom rett foran Johannes Thingnes Bø som fikk tredjeplass. De to norske skiskytterne kom langt bak på fellesstarten i Holmenkollen søndag. Svendsen fikk 14.-plass og Bø fikk 22.-plass.

Det at Svendsen kom så langt foran Bø, gjorde at han fikk åtte poeng i verdenscupen. På den måten fikk han andreplass sammenlagt. Det tjener han penger på. Han får 167.200 kroner for andreplassen. Bø fikk 125.400 kroner for sin tredjeplass.

Martin Fourcade vant hele verdenscupen. Han vant også avslutningsrennet i Holmenkollen. Da kom Dominik Landertinger på andreplass og Jakov Fak på tredjeplass.

Etter løpet sa Svendsen at han likte å slå lagkameraten.

– Ja, jeg må innrømme det. Det var godt å se at han var bak meg da jeg gikk etter siste skyting. Og det gir jo litt penger også, sa Svendsen.

Det var på tredje skyting Bø bommet. Han fikk to strafferunder. På den måten kom han lenger ned på resualtat-lista i verdenscupen. Før løpet ledet han med tre poeng over Emil Hegle Svendsen.

– Emil ledet på torsdag, så ledet jeg etter løpet lørdag, og så vant han over meg søndag. Det var en bra kamp helt til slutt. Men Emil har mer rutine i løpene enn det jeg har, sa Johannes Thingnes Bø. Han er 20 år gammel. Emil Hegle Svendsen er 28 år gammel og har gått flere løp enn Bø.

Emil Hegle Svendsen har blitt nummer to i verdenscupen fire år på rad. Men selv om Bø kom på 22.-plass så er han ikke skuffet.

– Nei, hvorfor skal jeg være skuffet. Det gikk dårlig her i Holmekollen, men det har vært en kjempebra sesong, sa Bø.

I denne sesongen har Tarjei Bøs lillebror fått sitt gjennombrudd. Johannes Thingnes Bø har vunnet fem verdenscuprenn. Bare Martin Fourcade har vunnet like mange i år.

– Nå har jeg en tredjeplass. Da gjør det ingenting at det gikk dårlig i dag, sa Johannes Thingnes Bø.