Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

For tidlig å tenke på norske medaljer

Det er én uke til EM i fotball. Fotballspiller Ada Hegerberg vil ikke snakke om medaljer.

Ada Hegerberg er den største stjernen på det norske landslaget i fotball. Hun mener fotballkvinnene må være realistiske. Norge er ikke en gang blant de ti beste i verden. 16. juli er Norge med i europa-mesterskapet (EM) i fotball i Nederland.

Norge er på 11.-plass i verden før EM. Onsdag var landslaget samlet til trening i Oslo. Trener Martin Sjögren ville de skulle øve en siste gang før mesterskapet.

– Det er spennende. Hvert mesterskap er spennende. Det er litt kribling, for vi vet ikke helt hva vi møter, sier Hegerberg til nyhetsbyrået NTB.

Hun mener at det er viktig å tenke på at forberedelsene har vært gode. Da er de i gang når det starter.

– Men det blir knalltøft. Det snakkes om medaljer og sånn i mediene. Men jeg synes folk må se veldig realistisk på det. Vi er ikke innenfor topp ti. Da må vi heller tenke på hvordan vi skal komme dit. Før vu snakker om medaljer, mener hun.

Spilleren sier at Norge først må komme videre fra gruppa. Så blir det kamp for kamp.

Hegerberg var 18 år sist hun spilte i EM. Da skåret hun mot Spania i kvartfinalen. Denne gangen er hun en svært viktig spiller for Norge.

– Det er spennende. Det samme er laget. Jeg har vært med på EM og VM før. Dette er en ny mulighet til å gjøre det godt. Og så er det alltid artig å delta i mesterskap for landet ditt. Jeg er spent og gleder meg bare, sier hun.

Ada Hegerberg spiller for laget Lyon. I år vant laget blant annet mesterligaen. Hegerberg skåret mest i den franske ligaen. Og hun er valgt ut som årets fotballspiller i to kåringer. Både av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) og kanalen BBC.

Spilleren føler ikke press før EM.

– Presset lever jeg med hver dag fra meg selv, så det er ikke noe spesielt. Det å spille på store arenaer og spille for noe nytt hele tiden. Det er artig. Det er derfor jeg driver med det her. Jeg vil alltid jage det å bli bedre, sier hun.

Norge spiller mot Nederland i sin første kamp. Alle billettene er solgt.

– Det er helt fantastisk. Det at vi får spille den kampen er helt rått. Det er perfekt for oss, sier hun.