Fotballjentene er videre

Fotballspiller Maren Mjelde satte frisparket rett i krysset. Det ga 1-1 mot Tyskland i fotball-VM og plass i åttedels-finalen.

Norge har én kamp igjen i gruppespillet i verdens-mesterskapet (VM) i fotball for kvinner. Men torsdag kveld sikret Norge seg allerede en plass i åttedels-finalen.

Norges fotballjenter spilte mot Tyskland. De slet i første omgang. Tyskerne var raske med å skåre. Norges jenter fikk det ikke til. Men trener Even Pellerud snakket veldig direkte til jentene i pausen.

– Første omgang var et mareritt. Det er mulig jeg hadde forklart matchplanen litt dårlig, så jeg repeterte den i pausen. Da skjønte de det, sa Pellerud til nyhetsbyrået NTB.

– Jeg var vel uvanlig skarp i stemmen i pausen, så mye kan jeg si.

Etterpå tok spillet seg veldig opp. Norges Isabell Herlovsen var på full fart mot mål da hun ble felt av tyske Saskia Bartusiak. Det skjedde noen centimeter utenfor 16-meterstreken. I stedet for straffespark ble det derfor frispark.

Maren Mjelde satte frispark i krysset.

– Ja, jeg følte det som en revansj, særlig ettersom jeg aldri før har scoret i mesterskap. Jeg har øvd masse på frispark i det siste, og det var deilig at jeg fikk det til i dag, sa Mjelde til NTB.

Dermed var det 1-1. Det ble også resultatet i kampen. Dermed er plassen i åttedels-finalen klar allerede før den siste gruppekampen mot Elfenbenskysten mandag.

Fotball-VM for kvinner er i Canada. De norske fotballjentene vant mot Thailand søndag. En halv million nordmenn fulgte kampen på TV.

LES MER HER: Pangstart for Norge i fotball-VM

LES MER HER: Fotball-VM for kvinner starter i dag