Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frykter problemer med rygg og ski

Alpinisten Kjetil Jansrud ser fram til sesong-start. Men han er redd for at dårlig rygg og nye ski skal gi ham en tøff start.

Alpinisten Kjetil Jansrud innrømmer at ryggproblemene gjør ham litt usikker. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Ryggen kjennes bra akkurat nå. Det har gått veldig bra på ski i det siste. Men jeg må ha behandlinger, sier Jansrud.

27-åringen fra Vinstra i Oppland har også fått nye ski. Det har alle de norske løperne. Skiene gjør at han må kjøre på en litt annen måte.

– Det nye utstyret er ikke helt bra akkurat nå. Jeg føler at jeg trenger litt ekstra tid for å bli vant med det, sier Jansrud.

Han forteller at Aksel Lund Svindal er blitt godt vant med de nye skiene. Han tror det er fordi de har ulik teknikk når de kjører.

– Jeg trenger mer tid enn han. Men jeg føler at vi begge to er ganske raske når forholdene er gode, sier Jansrud.

LES MER HER: Endelig var det Jansruds tur

Han er spent på de første rennene i storslalåm. Særlig er han spent for åpningsrennet i Sölden i Østerrike om to uker. Sammen med Svindal har han trent i fjellene i Sør-Amerika.

– Jeg har fått gjort det jeg hadde planlagt og enda litt til. Det er blitt mange dager på ski, sier Jansrud.

Han kommer til å satse mer storslalåm enn på de andre grenene denne vinteren. I fjor slet han med storslalåm på grunn av ryggen.

– Jeg skal ikke nekte på at jeg er litt lysten på revansj etter i fjor. Dessuten ønsker jeg ikke bare å kjøre i farts-renn, sier han.

Forrige sesong tok han sin aller først seier i verdenscup i super G på Kvitfjell. I de andre to rennene på Kvitfjell, tok han andreplass og tredjeplass.