Sport
Bilde 1 av 3

– Jeg skal ikke bli lånt ut i fem år til

Real Madrid låner ut Martin Ødegaard gang etter gang. Nå vil talentet ha det mer stabilt.

Martin Ødegaard er på besøk hjemme i Norge. Alle vil snakke med 19-åringen fra Drammen.

Han har så vidt startet i klubben Vitesse i Nederland. Der skal han spille i én sesong. Han er lånt bort fra sin spanske klubb Real Madrid.

Kontrakten med Real Madrid varer til 2021.

– Det virker som om de har veldig stor tro på meg, og jeg har stor lyst til å lykkes der. Jeg håper det skjer, sier Ødegaard.

– Jeg skal ikke bli lånt ut til forskjellige klubber i fem år til. Det kommer ikke til å skje, sier Ødegaard bestemt til NTB.

– Er Vitesse ditt siste utlån?

– Det vet man aldri, men det vil være kjekt å få det mer stabilt framover, sier Ødegaard.

Den store drømmen er fortsatt å gjøre det godt for Real Madrid.

– Hvordan ser framtiden ut i Real Madrid?

– Jeg ser på den som en mulighet til å spille meg inn på førstelaget. Det er ikke så viktig for meg når. Det kan ta ett år til, det kan ta fem år til. Det store målet er å spille seg inn der. Det jobber jeg for hver dag, sier Ødegaard.

Første steg er å gjøre en god sesong i Nederland.

– Jeg ønsker å score flere mål og bidra til flere mål. Det handler om å bli mer direkte i spillet og ta mer tak, sier Ødegaard.

Ødegaard forteller om tøffe økter og bygging av muskler.

– Jeg trener mye og jobber mye med kroppen. Det kommer også mer fysikk med alderen. Jeg har tatt mange steg de to siste årene. Jeg har ikke gått så mye opp i vekt, men jeg har fått mer muskler og føler meg mye sterkere og mer kompakt.

– Hva betyr det for spillestilen din?

– Det handler om å stå mer imot i dueller. Det gjelder både når du har ballen og når du skal ta den ifra folk. Det å ha ekstra muskler hjelper godt, svarer Ødegaard.

Den tidligere Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo har vært et stort forbilde. Ronaldo spiller nå på Juventus.

– Jeg har lært veldig mye av å se hvordan Ronaldo jobber og pleier kroppen. Han trener og gjør alt som skal til. Han er en stor inspirasjon, sier Ødegaard.

Av Steinar Bjerkmann / nyhetsbyrået NTB

Siste utgave

På forsiden nå