Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ødegaard til Real Madrid

Martin Ødegaard har sagt ja til å spille for Real Madrid.

Fotballspiller Martin Ødegaard har sagt ja til å spille for Real Madrid. Det skriver Drammens Tidende. Spanjolene skal bli enige med Strømsgodset om hvor mye de må betale. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Samtalene mellom Real Madrid og Strømsgodset begynner mandag kveld eller tirsdag morgen. Ødegaard vil få plass i lagets A-stall. Det er der de beste på laget spiller. 16-åringen flytter til Spania sammen med faren med en gang.

Ødegaard skal trene fast med Cristiano Ronaldo og de andre stjernespillerne. Han skal spille på B-laget fram til sommeren. Faren er tilbudt jobb i Real Madrid-systemet.

Ødegaard skal ha vurdert andre tilbud. Til slutt sto det mellom Real Madrid, Arsenal, Bayern München og Liverpool.

Ødegaard har vært ønsket av den spanske klubben en god stund. Tidligere i januar var det bilde av Martin Ødegaard over hele forsiden til den spanske avisa Marca. De ville at han skulle komme tilbake til Madrid med en gang.

Ancelotti er trener for Real Madrid. Han har sagt at Ødegaard har en stor framtid.

Cristiano Ronaldo har snakket om hvor stort talent han synes Ødegaard er. Ødegaard har vært hos Real Madrid to ganger den siste tiden. Han har fått trene med de store stjernene.

Martin Ødegaard debuterte for Strømsgodset mot Aalesund 13. april i fjor. Da var han tidenes yngste spiller i eliteserien. Ødegaard var da kun 15 år og 117 dager gammel. Han ble også tidenes yngste målscorer i eliteserien. 27. august debuterte han på landslaget mot De forente arabiske emirater. Han ble tidenes yngste landslagsspiller. 13. oktober ble han tidenes yngste spiller i en kvalifiseringskamp til europamesterskap (EM). Han ble byttet inn for Mats Møller Dæhli. Norge vant 2-1 over Bulgaria på Ullevaal.

Martin Ødegaard ble kåret til Årets unge talent i eliteserien 2014. Han vant prisen for Årets gjennombrudd under Idrettsgallaen 10. januar. Ødegaard spilte 23 kamper og skåret fem mål for Strømsgodset i 2014-sesongen. Han har tre landskamper for Norge. Han har også spilt for flere yngre landslag.

LES OGSÅ: Venter spent på Martin

LES OGSÅ: Hele Madrid vil ha Ødegaard

LES OGSÅ: På vei til Real Madrid?