Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Jublet for seier i Brasil

Flere millioner mennesker feiret da Brasil vant den første kampen i VM. Kampen startet med selvmål, men endte med jubel.

Flere millioner mennesker kledd i grønt, gult og blått feiret fredag. Brasil vant den første kampen i verdens-mesterskapet (VM) i fotball.

LES MER HER: Dirrer av spenning

Brasil vant 3-1 over Kroatia. Mange hadde spesielt store forventninger til 22 år gamle Neymar. Han scoret to mål for Brasil.

– Det er mer enn jeg forventet. Jeg forventet seier, det var alt. Å starte VM med to mål er en enorm glede, sier Neymar, ifølge kanalen TV 2.

Men kampen startet dårlig for Neymar og resten av laget. Etter elleve minutters spill scoret brasilianske Marcelo selvmål.

Marcelo forteller at han forsøkte å holde seg rolig etter tabben.

– Jeg tenkte at hvis jeg graver meg ned, kunne jeg ødelegge for laget, sa Marcelo etter kampen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Brasil klarte å snu kampen. Oscar og Neymar sørget for seier.

Det ble feiret over hele Brasil. Små og store byer ble fylt av lyden av trommer og fyrverkeri. Politifolk og soldater var i gatene for å sørge for ro og orden.

LES MER HER: Varsler kamp under fotball-VM

Den første kampen ble spilt i São Paulo. Torsdag var det kamper mellom politifolk og demonstranter i byen. Folk demonstrerte mot at myndighetene har brukt nesten 70 milliarder kroner på VM.