Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan leke seg med Litauen

Håndballjentene har allerede spilt seg til EM i desember. Lørdag kan de leke seg i kampen mot Litauen.

Onsdag sikret det norske  kvinne-landslaget i håndball seg billett til europa-mesterskapet (EM). Da vant de over Hviterussland med hele ti mål. Kampen endte 32-22. Nora Mørk og Camilla Herrem var blant de beste spillerne, skriver nettstedet tv2.no.

– Imponert over Norge. Såpass friske i begynnelsen av juni når alle akkurat er ferdig med klubbsesong. Tydelig at uttaket til OL gir ekstra motor, skrett Randi Gustad på nettsamfunnet Twitter. Hun jobber som håndball-ekspert for TV2.

Lørdag spiller det norske kvinne-landslaget sin siste kvalifiseringskamp til EM. Da møter de Litauen. Det spiller ingen rolle om Norge vinner eller taper kampen. De får uansett være med i EM i Sverige. Det er fordi de har spilt så bra til nå.

Kampen er uansett en god mulighet til å vise seg fram. I august skal nemlig håndballjentene spille under De olympiske leker (OL) i Brasil. Foreløpig er det ikke bestemt hvem av spillerne som skal få dra. Det norske laget bestemmes 19.juni.

Herre-landslaget i håndball spiller også landskamp lørdag. De spiller i samme hall som kvinnene, i Oslo Spektrum. Håndballgutta spiller mot Hviterussland. Mennene har allerede spilt EM tidligere i år. De endte på en 4. plass i Polen i januar. Men de skal ikke til OL. Herrene klarte ikke å kvalifisere seg i april.