Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kjørte ut i VM-åpningen

Aksel Lund Svindal fikk ingen plassering i åpnings-rennet i alpin-VM.

Aksel Lund Svindal kjørte svært uryddig. Han tapte hele veien mot de beste. Før siste heng i bakken kom han for langt ut i en venstresving. Svindal greide ikke å ta seg inn igjen.

– Jeg prøvde å dra på fra start, men kjente fort at det ikke gikk så fort som jeg ville. Likevel jaget jeg på. Før utkjøringen var jeg sjanseløs på en god plassering. Og da gikk rullgardinen ned, sa Aksel Lund Svindal til kanalen NRK.

LES MER HER: Tredjeplass på Svindal

Også norske Kjetil Jansrud kjørte ut. Onsdag var åpnings-dagen i verdens-mesterskapet (VM) i alpin.

Christof Innerhofer fra Italia ble verdensmester. Sølvet gikk til Hannes Reichelt fra Østerrike. Han var 0,60 sekund bak gullvinneren. Bronsen tok Ivica Kostelic fra Kroatia. Han var 0,72 sekund bak Innerhofer.

LES MER HER: Svindal i farta

Aksel Lund Svindal vant gull i De olympiske leker (OL) i super-G i Whistler Creekside 19. februar i fjor. Han kom foran amerikanerne Bode Miller og Andrew Weibrecht. I VM i 2009 i Val d'Isère ble det bronse i øvelsen.

Sist lørdag var det generalprøve før VM. Det skjedde i Hinterstoder i Østerrike. Da endte Svindal på 14.-plass. Da hadde han også en dårlig start og et uryddig løp.