Sport

Kristoff måtte gi seg

Alexander Kristoff veltet flere ganger under sykkelrittet Paris-Roubaix søndag. Til slutt måtte han gi seg i konkurransen.

Syklisten Alexander Kristoff var det store norske håpet i rittet Paris-Roubaix søndag. Men han måtte slutte rundt 85 kilometer før mål. Det var etter at han hadde veltet flere ganger. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Kristoff punkterte da syklistene skulle gjennom den Arenberg-skogen. Han fikk en ny sykkel av en lagkamerat. Men han hadde tapt litt over et minutt avstand til de som ledet. Han forsøkte å ta igjen det tapte, men da var han uheldig igjen. Han veltet etter at han krasjet med en motorsykkel fra pressen.

– Det var ikke helt dagen min. Jeg hadde også et par uhell etter punkteringen i Arenberg. Da jeg nesten hadde tatt igjen de andre, stoppet bilene. Jeg forsøkte å sykle forbi på kanten. Men der sto det en motorsykkel, så jeg krasjet inn i den. Like etterpå havnet jeg i bakken igjen. Og da var det bare å gi seg, forklarte Kristoff til kanalen TV 2.

Det var umulig for Kristoff å unngå å krasje med motorsykkelen. Den svingte brått til venstre foran ham. Det sier generalsekretær Bjørn Sætre i Norges Cykleforbund. 26 år gamle Kristoff falt i bakken og så ut til å ha slått den høyre albuen sin.

– Sånt skal selvsagt ikke skje. Han virket ikke så skadd, men spratt rett opp på beina igjen. Det sa Sætre til avisa VG.

Sætre fulgte rittet på nært hold fra en dommerbil.

– Jeg følte meg bra fram til Arenberg. Niki Terpstra hadde det vært vanskelig å gjøre noe med. Men vi kunne jo at vært med å kjempe om andreplassen, sa Kristoff. Han var ikke på sykehus, men gikk innom sykestua.

– Det var en del skrubbsår som måtte plastres. Nå skal det bli deilig å komme hjem sa 26-åringen.

Siste utgave

På forsiden nå