Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lang vei til ny topp

Et mirakel! Det vil det være om Manchester United kjemper om å vinne serien neste år, tror trener Ole Gunnar Solskjær.

Veien til toppen i den britiske fotballserien ble for lang. Laget Manchester United når ikke opp. Det er ikke sikkert det blir så mye enklere neste år. Det tror trener Ole Gunnar Solskjær.

Det er en runde igjen i serien Premier League. Manchester United ligger 29 poeng bak laget Manchester City. Laget Liverpool ligger på annenplass. Dit er det 28 poeng. Ole Gunnar Solskjær sier det blir vanskelig å hente inn disse lagene i sesongen som kommer.

– Jeg har vært ganske ærlig. Det vil være mirakuløst om vi kjemper om tittelen neste sesong. Vi er så mange poeng bak. Neste sesong må vi prøve å ta dem igjen. Det er fantastisk om vi er nær dem i februar eller mars, sier Solskjær til kanalen Sky Sports.

Fotballserien i Storbritannia heter Premiere League. Solskjær sier den har blitt tøffere enn da han spilte selv.

– Det er ikke som da jeg spilte. Da vi eller Arsenal vant ligaen. Nå er det veldig stor konkurranse. Det forteller at det kommer til å bli en stor utfordring, sier han.

Solskjær sier også at de ønsker å komme tilbake dit United hører hjemme.

– Neste sesong har vi en stor utfordring foran oss, sier treneren.

Sommeren som kommer blir viktig. Da må klubben forberede laget for ny sesong. Spillere skal slutte. Nye skal komme til.

– Det er spillere der kontrakten går. Noen spillere vil garantert komme inn. Noen unge spillere vil bli med. Siden jeg kom har vi jobbet med å gjøre laget bedre. Vi har pekt ut noen spillere som vi mener kan passe laget vårt. La oss håpe vi klarer å få til noen avtaler, sier Solskjær.

United skal ikke bare hente spillere med mye erfaring. De vil også hente inn unge talenter. Det har laget gjort før. Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo er eksempler på dette.

Solskjær har også sikret seg hjelp framover. Mike Phelan blir ny assistent-trener Det skal han være de neste tre årene.

– Det han kan. Rutinen hans. Måten han opptrer på. Alle i klubben nyter å snakke med ham. Spillerne respekterer ham. Han har jobbet med de beste. Jeg er en ung manager. Han har erfaring, sier Solskjær fornøyd.

Solskjær ble først ansatt som midlertidig trener for laget. Han overtok etter Jose Jose Mourinho. Manchester spilte en rekke med gode kamper. Så fikk Solskjær jobben fast. Siden da har United tapt kamper de burde vunnet. De har også spilt noen uavgjort. Men United klarer ikke å nå fjerdeplassen i fotballserien. Dermed får de heller ikke spille i serien Chamipons League neste år. De må satse på europaligaen.