Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Må finne skyte-formen

Skiskytter-gutta har bommet i konkurranser. Nå skyter de på blink i en kjeller. De vil bli gode til verdens-mesterskapet.

Skiskytterne Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø leter etter den gode formen. De trener i en kjeller ved nedlagte Fåberg stadion. Der skal Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø finne skyteformen til verdens-mesterskapet (VM). Skiskytterne har slitt på standplass den siste tiden. Det har gitt dårlige resultater i konkurranser.

– Det ser litt rart ut. Men det fungerer i alle fall, sa Emil Hegle Svendsen til Adresseavisen. Det var etter at skyteøkta torsdag var over.

VM er sesongens store mål. Men skiskytterne håper å finne tilbake til gode skyteferdigheter til verdenscuprennene i Holmenkollen. De er i Oslo neste uke.

– Vi trenger å finne tilbake tryggheten og den skytingen vi vet vi kan. Jeg tror vi er i ferd med å finne tilbake til den offensive innstillingen igjen. Da blir vi harde å slå, sier Svendsen.

Han får også hjelp fra sin tidligere trener Kjell Ove Oftedal.

– Kjell Ove er veldig god til psykiske biten. Frykten kommer sigende forskjellig fra gang til gang, Men det setter deg ut på samme måte. Kjører du bil og plutselig blir redd, så bremser jeg. Det er når jeg i stedet bør gi gass gjennom svingen, sier Svendsen.

Oftedal sier at Svendsen også tidligere har gjort det dårlig før mesterskap. da har han skutt ujevnt på forhånd. Svendsen var med VM i Östersund for fire år. Da siden skjøt trønderen seg vekk på de to første rennene. Så vant han vant de to siste konkurransene, skriver nyhetsbyrået NTB.