Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norge er klare for et uvanlig EM

Det blir et uvanlig EM i håndball i år. Laget fra Norge er klare for å være best. Både på smittevern og på banen.

Flere av lagene sier det er som å være i fengsel. De snakker om reglene for lagene under europa-mesterskapet (EM) i håndball. Det skal være i Danmark. EM starter 3. desember.

Spillere fra Norge sier de skal være best på å følge reglene. Og at de skal tåle karantenen best. For spillere og trenere blir stengt inne på et hotell. Ingen får lov til å gå ut av hotellet utenom trening og kamp. Da er det en fordel at ingen på det norske laget røyker.

Spillere slipper å ha på munnbind på hotellrommet. Men de må bruke det på resten av hotellet. De må også bruke hansker når de forsyner seg av maten.

Thorir Hergeirsson er trener for Norge. Han er opptatt av at laget skal gå turer. Han og laget må bestille buss for at de skal gå tur. Den må kjøre til et sted langt unna folk for å unngå smitte.

Camilla Herrem er en av spillerne på laget. Hun sier de kanskje bør «gå sakte til og fra bussen», skriver nyhetsbyrået NTB. Da kan de få i seg litt ekstra frisk luft.

Norge spiller første kamp 3. desember. De skal spille mot Polen. Kampen starter 20.30. Senere skal de spille mot Tyskland og Romania. Det er usikkert hvilket lag Norge møter etter det.

Det kan bli en stor seier til Norge mot Polen. Det sier Arne Senstad. Han er trener for Polen, men er fra Norge. Han har hatt jobben i et år, og skal trene Polen til 2024.

– Jeg er litt bekymret for at dette kan bli veldig, veldig ille, sier han til NTB. Spørsmålet var hva som ville være et bra resultat for Polen i denne kampen mot Norge. Han sier det er stor forskjell på lagene. Han sier det kan bli som da Vipers Kristiansand og Rælingen spilte kamp i eliteserien for kort tid siden. Den vant Vipers 45-19.

– Det kan faktisk være større forskjell på Norge og Polen for tiden enn det også, sier Senstad.