Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Northug vil gå for Norge

Skiløper Petter Northug sier han vil konkurrere for Norge. Han nektes å gå verdenscupen på ski fordi han ikke blir enige med Norges Skiforbund.

Skiløper Petter Northug ønsker å trene utenfor landslaget. Han vil også drive reklame for private sponsorer. Men han og Norges Skiforbund blir ikke enige. Derfor får han ikke gå verdenscupen til vinteren. Skiforbundet vil ikke gi etter for presset.

Petter Northug sendte ut en pressemelding tirsdag. Der forklarer han hva han tenker om saken:

– Jeg beklager at det igjen er støy rundt min person og mine sportslige valg. Jeg har behov for å si til alle: Målet mitt er å gå fort på ski for Norge i verdenscupen. Til vinteren og de neste vintrene, sa han. Northug ber skiforbundet om å stå ved det de lovet før han gikk ut av landslaget på ski.

«Reglene tillater fortsatt at jeg kan være en representasjons-løper. Men Skiforbundet har ikke vist vilje til å bruke dette- Derfor har jeg verken svart ja eller nei til avtalen, sa Northug. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Skiforbundet er uenig i påstandene fra Northug. Generalsekretær Stein Opsal reagerer.

– Vi er svært overrasket over uriktige påstander fra Petter. Dette skyldes kanskje at han selv ikke har deltatt i et eneste møte siden 30. april 2013, sier Opsal i en pressemelding. De sier også at Northug er tilbudt samme avtale som forrige sesong.

Dermed gjenstår det å se om Petter Northug og Skiforbundet kommer fram til en løsning.

LES MER HER: Northug får ikke gå verdenscup