Solberg suste først i mål

Rallyfører Petter Solberg var rask da Rally Argentina startet torsdag. Nordmannen vant klart over Sebastien Loeb.

Petter Solberg vant første etappe av Rally Argentina. Det var en 6,4 kilometer lang spesial-prøve. Solberg kom i mål 3,6 sekund raskere enn spanske Daniel Sordo. Norske Mads Østberg ble nummer tre, skriver nyhetsbyrået NTB.

Franske Sebastien Loeb er en av favorittene til å vinne. Han har vunnet Rally Argentina de seks siste årene. Men han hadde en dårlig start. Han kjørte inn til 8. plass. Han ligger 10,2 sekunder etter Petter Solberg.

Også norske Andreas Mikkelsen gjorde det bra. Han fikk 10. plassen. Nordmannen ligger 12,7 sekunder bak Solberg.

Før spesial-prøven torsdag, var det runder for å få en plass i rallyet.

Solberg kjørte med litt hardere dekk enn sine konkurrenter. Han ville spare på de mykere dekkene.

– Jeg ville spare de mykere dekkene hvis det begynner å regne senere i rallyet. Det ble glatt med mye søle og regn, men det er et langt rally, sa nordmannen til WRCs hjemmeside. WRC er verdens-mesterskapet (VM) i rally.

Solberg ble nummer fire i denne første runden. Loeb var best. Mads Østberg hadde sjette beste tid på denne runden.

Fredag er det flere fartsprøver. To av dem er hver på nesten 52 kilometer. De vil skille stort mellom konkurrentene.

Det mener Solberg er en fordel. Han viser til at han vant åtte fartsprøver i siste VM-runde i Portugal. Det sier Petter Solberg til NTB.