Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Startet for tidlig

VM-finalen på 100 meter var uten stjernen Usain Bolt. Han startet for tidlig og ble kastet ut.

Usain Bolt fra Jamaica er verdens raskeste mann. Alle trodde han ville bli verdensmester på ny søndag. Da konkurrerte han i verdens-mesterskapet (VM) i fridrett i Sør-Korea.

Men Bolt var for rask. Han skjøt ut av startblokken før startskuddet gikk. Da er regelen for tjuvstart klar. Løperen blir kastet direkte ut av løpet. Publikum satt sjokkert tilbake. Bolt rev av seg trøya og forlot stadion. Først mandag sa han hva han tenkte om tjuvstarten.

– Jeg er selvfølgelig ekstremt skuffet. Jeg fikk ikke sjansen til å forsvare tittelen min på grunn av en tjuvstart. Jeg følte meg fantastisk gjennom de første rundene. Jeg var klar for å løpe fort i finalen. Jeg jobbet veldig hardt med å forberede meg til dette mesterskapet, og ting så bra ut, sier Bolt. Han sier at han ikke vil sitte og tenke på missen. Han må istedet tenke framover og gjøre seg klar for 200-meteren. Den er fredag.

Søndag så istedet publikum juniormester Yohan Blake vinne 100-meteren. Det var på en ikke veldig spennende tid. Han løp på 9,92 sekunder i motvind. Heller ikke stjernene Asafa Powell eller Tyson Gay deltok i VM på grunn av skader. Nå mener flere at reglene om tjuvstart bør endres.

– Regler er regler, og det er regelen i øyeblikket. Det er ikke bestemt at vi skal diskutere endring på neste styremøte, sier en talsmann i Det internasjonale friidretts-forbundet (IAAF), ifølge nyhetsbyrået NTB.

LES OGSÅ: Dette er Norges håp i friidrett

Ricky Simms er manager for Bolt. Han mener at veldig mange synes regelen er for streng.

– Nå må Usain Bolt bare forsøke å vinne 200-meteren og løpe skikkelig fort. Han har ikke mye annet han kan gjøre. Jeg har ikke så mye annet å si heller, sa Simms.

Norske Jaysuma Saidy Ndure klarte ikke å nå finalen på 100 meter. Han ga en dårlig start skylden for at han løp på 10,21. Tiden var ikke god nok for finaleplass.

VM i friidrett i Daegu varer til 4. september.