Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To bråkmakere møtes til kamp

Mario Balotelli og Luis Suárez har ofte fått omtale i mediene for dårlig oppførsel. I kveld møtes til kamp i fotball-VM.

Italias Mario Balotelli og Uruguays Luis Suárez blir ofte skrevet om i mediene på godt og vondt. I kveld møtes de i verdensmesterskapet (VM) i fotball.

Både Suárez og Balotelli har vunnet over England i årets VM. Det er ikke det eneste de to spissene har til felles. Begge har oppført seg dårlig og det har blitt skrevet om i avisene.

LES OGSÅ: Liverpool mot Suarez

Suárez har to ganger bitt en motspiller på banen. Sist han gjorde det var i 2013. Det ga han ti kampers karantene. Han har blitt anklaget og dømt for rasisme mot en motspiller. Allerede som 15-åring skallet han ned en dommer.

Balotelli har kastet dartpiler på spillere fra juniorlaget til Manchester City. Han har også sendt opp fyrverkeri på badet sitt.

LES OGSÅ: Müller favoritt til gullstøvel

Det siste året har det blitt færre overskrifter om dumme hendelser for både Suárez og Balotelli. Liverpool-spissen Suárez har vært flinkere på banen og ser ut til å ha sluttet med den dårlige oppførselen.

Mange har begynt å snakke om uruguayaneren som en av verdens beste fotballspillere. Det er det god grunn til. Suárez ble toppscorer i Premier League med 31 mål på 33 kamper. Han skjøt nesten Liverpool til seriegull.

Balotelli har ikke prestert like bra som Suárez på banen det siste året. 14 mål på 25 kamper for Milan er også bra.

Spissen har også spilt godt på det italienske landslaget. Han står med 13 mål på 32 kamper siden landslagsdebuten i 2010.

– Hvis vi ser på de fire årene vi har hatt Mario på laget, har det vært perioder der han har vært vårt våpen. Han har vært mannen som ville ha tatt oss med til månen. Det sier Italia-trener Cesare Prandelli.

Uruguay må vinne kampen for å ta seg videre, mens Italia klarer seg med uavgjort. Fra gruppe D er Costa Rica allerede klar for åttendelsfinale. England er også i gruppe D og er ute av VM.

 

Disse lagene er allerede klare for åttedelsfinale i VM-sluttspillet:

 

  •  Argentina
  •  Belgia
  •  Chile
  •  Colombia
  •  Costa Rica
  •  Nederland
  •  Brasil
  •  Mexico
  •  Australia, Bosnia-Hercegovina, England, Kamerun, Kroatia og Spania er ute av VM.