Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Er dette Norges vakreste do?

22. mai åpnet rasteplassen med turens fineste tissepause. Se flere nyheter langs Nasjonale turistveger.

Vil du gjerne bruke denne doen? Da må du i så fall kjøre Nasjonal turistveg Helgelandskysten i Nordland. Rasteplassen kalles Ureddplassen. Den åpnet tirsdag 22. mai.

Plassen ligger ved kysten et stykke sør for Bodø. Her er det også flotte benker i marmor fra Fauske. Det er utsikt mot Storhavet, Fugløya og Lofotveggen. Rasteplassen er oppkalt etter den norske ubåten Uredd. Den ble sprengt av en mine under andre verdenskrig. Et minnesmerke er også satt opp på rasteplassen.

Dette er ikke den eneste nyheten langs Nasjonale turistveger i 2018.

7. juni åpner rasteplassen Bukkekjerka på Andøya i Nordland. Den ligger i staselig natur ved en gammel, samisk offerplass.

21. juni åpner Ostasteidn rasteplass ved Nasjonal turistveg Ryfylke i Rogaland. Den byr på spesiell arkitektur som skal ligne naturen i Ryfylke.

4. juli åpner utsiktsplassen ved Vøringsfossen i Hordaland. Den ligger ved Nasjonal turistveg Hardangervidda. Utsiktspunktet er et av Norges mest besøkte steder for turister. Her er det bygget et anlegg med trygge stier og utsiktspunkter. Nå er det endelig ferdig.

23. august åpner rasteplassen Skreda ved Nasjonal turistveg Lofoten i Nordland. Plassen nær Leknes er bygd helt om. Den har fått fargerike benker og bord. Plassen har utsikt mot sundene Offersøystraumen og Nappstraumen.

Nasjonale turistveger er navnet på 18 stykker med vei i Norge. Veiene går gjennom flott natur som lokker turister både fra Norge og utlandet. Veistykkene finnes langs kysten og over fjellet. De finnes fra Jæren i Rogaland til Varanger i Finnmark. Det er Statens vegvesen som har ansvar for veiene og plassene rundt.