Tema

Nå er det trendy å redde maten og spise mindre kjøtt

Har du hørt om matreddere? Hva med fleksitarianere? Stadig flere ønsker å spise sunnere og mer miljøvennlig.

SUNT: Flere vil spise mindre kjøtt. Det handler både om helse og samvittihet.
Publisert Sist oppdatert

Vi har hørt det før: Mye rødt kjøtt er usunt for både kroppen og klimaet. Og hva med dyra? Hva med balansen mellom fattige og rike i verden?

Stadig flere bryr seg. Det sier Annechen Bahr Bugge. Hun forsker på forbruk ved instituttet SIFO. Det er en del av universitetet OsloMet.

– Stadig flere ønsker å kutte ned på kjøttet. 24 prosent av oss vil spise mindre kjøtt, sier Bugge til Klar Tale.

For å lese saken må du være abonnent

Get instant access to all content

3 måneder

215,-

KJØP

6 måneder

395,-

KJØP

12 måneder

738,-

KJØP