Verden

Oberst skjøt seg i hodet

En polsk oberst holdt presse-konferanse om flystyrten der Polens president døde. Så ba han om en pause og skjøt seg selv i hodet.

Mandag var det presse-konferanse i Polen. Det ble blant annet snakket om flystyrten i Russland i 2010. Der døde president Lech Kaczynski og 95 andre. Oberst Mikolaj Przybyl skulle snakke om granskningen etterpå. Han snakket på presse-konferansen.

LES OGSÅ: Polen sørger

Flere har hevdet at militæret lyttet ulovlig på telefonene til journalister. Det skal ha skjedd da de skrev om at flystyrten ble gransket. Obersten nektet for at det stemte.

Så ba Przybyl om en pause. Rett etterpå hørte journalistene lyden av skudd. De fant obersten liggende ved skrivebordet. Han hadde skutt seg selv i hodet, skriver nyhetsbyrået NTB.

Przybyl ble fraktet til sykehus i den vestlige byen Poznan. Han overlevde.

Noen mener at folk i forsvaret har tatt imot penger ulovlig. Det er for å gjøre andre tjenester. General Krzysztof Parulski sier at oberst Przybyl har etterforsket slike anklager. Hjemmet og bilen til obersten skal ha blitt angrepet. Generalen sier at Przybyl forsøkte å ta livet sitt. Men han sier at det trolig ikke var på grunn av problemer hjemme.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå