Verden

Tre Statoil-ansatte bekreftet drept

Tre av de savnede nordmennene er funnet blant de drepte i Algerie. Utenriks-departementet har ikke lenger håp om å finne folk i live etter gisselaksjonen.

Tre av de norske som jobbet for oljeselskapet Statoil er funnet drept i Algerie. Det sa Statoil fredag.

Fredag formiddag kom beskjeden om at 58 år gamle Tore Bech og 35 år gamle Thomas Snekkevik var funnet. Fredag ettermiddag kom meldingen om at også 55 år gamle Hans M. Bjone var funnet blant de drepte.

– Våre tanker går til familiene og nære venner som har mistet sine kjære. Et samlet Statoil deler deres sorg og viser sin medfølelse i denne tunge tiden, sier Statoils sjef Helge Lund.

Fem nordmenn var savnet etter gisselaksjonen i Algerie. 38 gisler ble drept da ekstreme islamister angrep et gassanlegg i In Aménas 16. januar.

Anlegget ble drevet av Statoil, British Petroleum og algeriske Sonatrach. 13 nordmenn jobbet på anlegget. Åtte kom seg i sikkerhet. To er fortsatt savnet.

LES MER HER: Advarte mot terror i Algerie

En gruppe fra Utenriks-departementet (UD) og kriminalpolitiet Kripos er i Algerie for å lete etter de savnede. De sier at det ikke lenger er håp om å finne folk i live.

– Algeriske myndigheter søker fortsatt gjennom gassanlegget. Men dette er ikke lenger et søk etter folk i live. De leter blant annet etter sprengstoff som ikke har blitt sprengt, sier Veslemøy Lothe Salvesen til nyhetsbyrået NTB. Hun er pressekontakt i UD.

Sju personer fra Kripos jobber fortsatt med å lete etter savnede nordmenn blant de drepte gislene.

– Kripos har tilgang og jobber fortsatt i Alger. De er ikke ferdige med å undersøke den gruppen av drepte som de har fått tilgang til, sier Lothe Salvesen.

Siste utgave

På forsiden nå