Verden

– 400.000 vil flykte til Tyrkia

FN tror at alle 400.000 innbyggerne i den syriske byen Kobani vil flykte til Tyrkia.

Verdens-organisasjonen FN tror at alle 400.000 innbyggerne i den syriske byen Kobani vil flykte over grensen til Tyrkia. Det er for å slippe unna krigere fra Den islamske staten (IS). Det skriver nyhetsbyrået NTB.

138.000 syriske kurdere flyktet fra Syria til Tyrkia forrige uke. Det er den største strømmen av flyktninger siden krigen startet for over tre år siden.

– Vi forbereder oss på en situasjon der hele befolkningen i Kobani flykter til Tyrkia. Tallet på innbyggere der er 400.000. Det sa Melissa Fleminig til pressen i Sveits. Hun er talsperson for FN.

Over 100 landsbyer rundt Kobani har blitt overtatt av krigere fra IS den siste uka. FN har hørt at innbyggerne i nye 100 landsbyer har flyktet for å ikke bli fanget.

Rupert Colville i FN sier at mellom 200.000 og 400.000 syrere er i Kobani-regionen. Det er etter at de har rømt fra byer som Raqqa, Aleppo og Homs.

LES OGSÅ: USA bomber IS i Syria

Innbyggerne i Nord-Syria flykter fra hjemmene sine. Det er på grunn av opprørere i IS. IS er en terrorgruppe i Syria og Irak.

Mandag begynte Tyrkia å stenge deler av grensen. Kun to av ni grenseposter er fortsatt åpne. Det er vanskelig for Tyrkia å hjelpe alle flyktningene. Langt over én million syrere har flyktet over grensen.

LES OGSÅ: 130.000 syrere har flyktet til Tyrkia

USA og flere arabiske land har gjennomførte luftangrep på IS i Syria. En annen islamistgruppe var også blant målene. Den gruppen har tilknytning til al-Qaida. Omtrent 20 IS-krigere er drept. 50 personer ble drept i angrepet mot gruppen med tilknytning til al-Qaida. Det sier Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Gruppen holder til i London. De får informasjon fra personer i Syria. Åtte vanlige mennesker ble drept. Tre av de er barn. Mål i Deir al-Zor, Idlib og Aleppo ble angrepet. Beboere i Raqqa flykter etter at USA og de fem arabiske landene gikk til angrep på byen.

Jordan, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain og Qatar deltok i angrepene.

Nærmere 200.000 mennesker er drept i krigen i Syria. Den startet med en fredelig motstand mot president Bashar al-Assads regime våren 2011.

Siste utgave

På forsiden nå